Spoed theorie examen auto

Ben jij klaar voor auto theorie examen aanvragen en schrik je van de lange wachttijden bij het CBR? De wachttijden voor auto theorie aanvragen lopen behoorlijk op, van enkele weken tot zelfs enkele maanden.

Wil jij niet zo lang wachten? Dat hoeft ook helemaal niet. Als je Snelexamen.nl inschakelt voor de aanvraag van je theorie examen rijbewijs b kun jij de ‘rij skippen’ en met spoed theorie examen auto aanvragen.

Als je wilt kun je je theorie examen snel doen, zelfs al binnen 1 dag. Afhankelijk van je haast kun je al vanaf € 75,- de aanvraag voor je laten regelen. Dat scheelt je een hoop tijd en frustratie.

Inschrijven!
razend snel je auto theorie examen

Snel auto theorie halen

Wil jij de wachttijden omzeilen en graag snel je CBR auto theorie aanvragen? Dat kan door Snelexamen.nl te machtigen om de aanvraag voor je te doen. Zo loop je geen vertraging op bij aanvragen theorie examen auto en kun je snel achter het stuur stappen na je praktijkexamen.

Zodra Snelexamen.nl je machtiging binnen heeft wordt alles voor je geregeld. Daar hoef jij verder geen moeite voor te doen. Wij regelen het allemaal voor je. Je hebt er verder geen omkijken naar. We kijken in overleg met jou naar de beste beschikbare datum en zorgen dat je de benodigde documenten krijgt om daadwerkelijk je theorie examen rijbewijs B te kunnen doen bij het CBR. Wij maken de spoed theorie auto examen reservering voor je.

Met jouw machtiging is de aanvraag via Snelexamen.nl in een paar minuten afgerond. Of je nu binnen 1 dag, 1 week, 2 weken of vanaf 4 weken je examen theorie auto aanvragen wilt regelen. We hebben voor elke wens een pakket. Voor € 125,- kun je morgen al snel auto theorie halen. Heb je een aantal weken de tijd dan kun je theorie auto aanvragen voor € 75,-. Je bepaalt zelf hoe lang je wilt wachten en kiest het pakket dat bij je past.

Nu theorie halen

Machtigen, theorie examen inplannen, snel slagen

Het enige dat je hoeft te doen is Snelexamen.nl machtigen en verder wordt alles geregeld om met spoed examen te doen. Van het, in overleg met jou, regelen van de snelst mogelijke en voor jou prettigste datum tot het toesturen van de benodigde documenten voor je CBR theorie examen zodat je ook daadwerkelijk examen kunt doen. Met de machtiging kun jij de wachttijd overslaan voor je theorie examen. De aanvraag regelen kost je niet meer dan een paar minuten. Als je wilt kun je al binnen een dag je theorie examen doen.
 
Data en tijden verschillen afhankelijk van de haast die je hebt om examen te doen. Wil je met spoed CBR auto examen doen, dan kan dat voor € 125, – morgen al. Heb je meer tijd dan kun je voor € 75,- al vanaf 4 weken terecht voor je CBR theorie examen. Er zijn pakketten om morgen, binnen 1 week, binnen 2 weken of vanaf 4 weken examen te doen.

Spoed theorie auto: snel geslaagd!

De nasleep van de sluiting van alle CBR examen locaties heeft grote gevolgen voor theorie examen auto aanvragen. Er is een flinke achterstand ontstaan die niet zomaar op te lossen is. Daardoor zijn de wachttijden voor examen CBR auto theorie aanvragen behoorlijk gestegen. Het kan wel maanden duren voor je aan de beurt bent bij auto theorie aanvragen.

Dat kan grote gevolgen hebben voor jou als jij helemaal klaar bent voor je auto theorie examen aanvragen. Als je net een theorie cursus hebt gedaan en de informatie goed in je hoofd hebt, wil je geen maanden tot je daadwerkelijk examen kunt doen. Dan is de kans groot dat alles wat je geleerd hebt weer is weggezakt en dat je opnieuw veel tijd in het studeren moet steken.

Ik wil slagen!

Waarom is timing zo belangrijk?

Vertraging kost je, volkomen onnodig, veel tijd en kan je bovendien een hoop ergernis opleveren. Het is natuurlijk ook zonde van alle moeite die je eerder in de studie en het aanvragen theorie examen auto hebt gestoken. Het fijnste is om snel auto theorie halen te realiseren als alle kennis nog vers is en je de theorie paraat hebt. Anders neemt de kans op slagen alleen maar af.
 
Daarnaast kan het je praktijkexamen flink vertragen, want zonder theorie diploma mag je geen praktijkexamen doen. Als je al goed op schema ligt met rijlessen en je praktijkexamen komt in zicht wil je niet dat je langer lessen moet nemen omdat theorie examen auto aanvragen nog niet gelukt is. Dat kost niet alleen tijd, maar ook geld. En helemaal vervelend wordt het als je praktijkexamen verplaatst moet worden omdat je je theorie nog niet behaald hebt.

Door Snelexamen.nl in te schakelen hoef jij je daar allemaal geen zorgen om te maken. Wij helpen je met spoed theorie auto te halen zodat je niet maandenlang in de wachtrij hoeft te staan of je zorgen hoeft te maken over de ellenlange wachttijden.

Veelgestelde vragen over het auto theorie examen

Steeds meer mensen ontdekken Snelexamen.nl voor aanvragen theorie examen auto en zo de wachtrij te ‘skippen’ en snel theorie examen rijbewijs B te halen. We snappen dat je hier meer over wilt weten en wellicht nog wat vragen hebt over de mogelijkheden om met spoed theorie examen auto aanvragen te regelen. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt van veelgestelde vragen FAQ waar we de meest gestelde vragen meteen voor je beantwoorden. Zo kunnen we jou meteen verder helpen en dat doen we met plezier.

Zit jouw vraag over spoed theorie examen auto er niet bij? Ook dat is geen probleem. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij CBR auto theorie aanvragen.

Je auto spoed examen bestaat uit 65 vragen, hiervan moet je er minimaal 48 juist beantwoorden om te kunnen slagen. Je mag in totaal dus 17 fouten maken. Let op: de auto theorie bestaat uit 3 onderdelen, het aantal fouten dat je per onderdeel mag maken verschilt nogal.

Het auto theorie examen begint met ‘gevaarherkenning’ (remmen, gas loslaten, niets doen), dit onderdeel bestaat uit 25 vragen, je mag er 12 fout hebben. Het volgende onderdeel is ‘kennis’, van de 12 vragen mag je er 2 fout beantwoorden. Het laatste onderdeel is ‘inzicht’, van de 28 vragen uit dit onderdeel mag je er 3 fout beantwoorden.

Je auto theoriecertificaat is net zo lang geldig als het certificaat voor de motor en scooter theorie, namelijk anderhalf jaar (18 maanden).

Deze tijd gaat lopen vanaf de dag dat je geslaagd bent. Bijvoorbeeld: je hebt op 20 januari 2022 je auto spoed examen gehaald, je theoriecertificaat is dan tot en met 19 juli 2023 geldig.

Zorg ervoor dat je voor die tijd je rijbewijs hebt behaald, anders moet je eerst opnieuw slagen voor je theorie!

Het auto theorie spoed examen bestaat uit 65 vragen, verdeeld over 3 categorieën. Het eerste onderdeel is ‘gevaarherkenning’, dit onderdeel bestaat uit 25 vragen. Vervolgens ga je aan de slag met ‘kennis’, dit zijn in totaal 12 vragen. Je sluit af met ‘inzicht’, dit bestaat uit 28 vragen.

Je mag al vanaf de leeftijd van 15,5 jaar je theorie spoed examen voor de auto doen! Wanneer je 16,5 jaar oud bent mag je al autorijles gaan volgen en kun je zelfs je tussentijdse toets al afleggen. Je rijbewijs halen is mogelijk vanaf 17 jaar, wel moet je dan tot je 18e verjaardag altijd samen met een begeleider auto rijden.

Ook moet je als bestuurder altijd een begeleiderspas voor 2toDrive bij je hebben. Ben je geslaagd voor je auto theorie en praktijk examen, en heb je je 2toDrive begeleiderspas op zak? Dan kun je direct je autorijbewijs (rijbewijs B) aanvragen.

In 2022 kost het CBR theorie examen voor de auto €37. Dit tarief is voor het normale examen, zonder extra tijd en zonder individuele begeleiding. Wanneer je een auto theorie examen met extra tijd wilt, betaal je hiervoor een toeslag van €12 (prijs totaal van €49).

Kies je voor een theorie spoed examen met individuele begeleiding? Dan is de toeslag €58 (totaalprijs van €95). Wanneer je een dyslexieverklaring of een verklaring van een specialist kunt overleggen, bijvoorbeeld bij een concentratiestoornis, faalangst of ADHD, kun je de toeslag achteraf terugkrijgen.

Zorg er wel voor dat je het formulier voor teruggave van de toeslag binnen 14 dagen na je examen hebt ingeleverd bij de CBR examenlocatie.

Je auto theorie spoed examen duurt een half uur (30 minuten). Alleen bij ‘gevaarherkenning’ (waar je moet kiezen tussen remmen, gas loslaten of niets doen), heb je per vraag een bepaalde hoeveelheid tijd, bij de andere 2 onderdelen is er alleen een tijdslimiet per onderdeel en beslis je zelf welke vraag je snel beantwoordt en wanneer je wat langer wilt nadenken.

Bij ‘gevaarherkenning’ krijg je per vraag slechts 8 seconden de tijd, snel beslissen dus. Voor ‘kennis’, bestaande uit 12 vragen, heb je 8 minuten de tijd. Het afsluitende onderdeel is ‘inzicht’, voor deze 28 vragen krijg je 16 minuten de tijd.

Door zelfstandig te studeren of een theorie cursus te volgen. Studeren is niet voor iedere leerling even gemakkelijk, in veel gevallen is het beter om voor een theorie cursus te kiezen, je leert dan in één dag alle theorie via een klassikale les.

De docent vertelt je alles wat je moet weten om te kunnen slagen, vaak wordt er ook gewerkt met slimme ezelsbruggetjes die je helpen alle informatie goed te kunnen onthouden. Wanneer je makkelijk leert, kun je er ook voor kiezen om zelfstandig te studeren. Je kunt ervoor kiezen een theorieboek aan te schaffen, online oefenexamens te maken of een combinatie hiervan.

Onderschat je auto theorie spoed examen niet, je zult niet de eerste zijn die het onderschat en vervolgens zakt! Om te kunnen slagen voor je auto theorie spoed examen moet je kennis hebben over de verkeersregels, maar ook verkeersinzicht.

Bij het eerste onderdeel (gevaarherkenning) moet je namelijk heel snel kunnen beslissen of je moet remmen, je gas moet loslaten of gewoon door moet rijden. Je krijgt tijdens dit onderdeel slechts 8 seconden per vraag, snel zijn dus! De overige twee onderdelen bestaan uit vragen over kennis en inzicht. Denk hierbij aan vragen over maximale alcoholpromillages, de betekenis van verkeersborden en de toepassing van voorrangsregels.

Je moet weten hoe het zit met voorrang verlenen/krijgen, de betekenis van alle verkeersborden kennen, weten hoe je je snelheid in meter per seconde uitrekent én snel een beslissing kunnen maken in allerlei verkeerssituaties die je op de foto’s ziet. Studeer goed, slaag in één keer!

Je maakt je auto theorie spoed examen bij het CBR. Je legt al je persoonlijke eigendommen in een kluisje en wordt opgeroepen wanneer je plaats mag nemen in de examenzaal. De examenzaal bestaat uit verschillende tablets/computers met touchscreen. Je neemt snel plaats achter de computer en leest op je beeldscherm nog een korte uitleg over hoe het spoed examen in z’n werk gaat. Het eerste onderdeel gaat over gevaarherkenning, dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan je er 12 fout mag beantwoorden. Je ziet een afbeelding met een verkeerssituatie. Je krijgt slechts 8 seconden de tijd om te beslissen of je kiest voor remmen, gas loslaten of niets doen. Snel kiezen, niet te veel nadenken.

Je kunt de volgorde van deze vragen niet veranderen, ook kun je later niet meer terug om een antwoord aan te passen. Het tweede onderdeel is ‘kennis’ en bestaat uit 12 vragen, je mag er 2 fout beantwoorden. Voor dit onderdeel heb je in totaal 8 minuten de tijd (geen tijdslimiet per vraag dus, maar voor het onderdeel in z’n geheel). Je kunt vragen die je lastig vindt markeren, zodat je deze op een later moment snel terug kunt vinden. Het laatste onderdeel is ‘inzicht’, voor dit onderdeel mag je 16 minuten de tijd nemen.

Van de 28 vragen over verkeersinzicht mag je er 3 fout beantwoorden. Ook voor dit onderdeel geldt: je kunt een vraag overslaan en markeren om er later nog eens bij terug te komen. In totaal bestaat je auto spoed examen uit 65 vragen waarvan je er 17 fout mag hebben. Je ziet direct na afronding van je CBR spoed examen of je geslaagd of gezakt bent.

Je kunt niet bij alle CBR examencentra terecht voor het afleggen van je auto theorie examen. Hieronder de volledige lijst van alle CBR locaties waar je wél terecht kunt voor je auto spoed examen.

 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Arnhem
 • Barendrecht
 • Breda
 • Deventer
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Goes
 • Groningen
 • Haarlem
 • Hoogeveen
 • Leeuwarden
 • Leusden
 • Maastricht
 • Rijswijk
 • Schelluinen
 • Gorinchem
 • Utrecht
 • Venlo
 • Zwolle

Je bent geslaagd voor je CBR auto theorie spoed examen wanneer je van de 65 vragen er niet meer dan 17 fout hebt beantwoordt. Let op: je CBR spoed examen bestaat uit 3 categorieën en het maakt uit hoeveel fouten je in welke categorie hebt gemaakt. De eerste categorie is ‘gevaarherkenning’ bestaat uit 25 vragen, je mag er 12 fout beantwoorden.

Deze vragen moet je zeer snel beantwoorden, je krijgt slechts 8 seconden per vraag. De tweede categorie is ‘kennis’, van de 12 vragen mag je er 2 fout hebben. De laatste categorie is ‘inzicht’, deze bestaat uit 28 vragen waarvan je er 3 fout mag beantwoorden.

Je mag je CBR auto theorie examen zo vaak doen als je wilt, er is geen limiet. De enige limiet die je misschien wel tegenkomt is een financiële: per poging betaal je €37.

Ook heb je na een mislukte poging niet snel meer motivatie om weer opnieuw in de boeken te duiken. Zorg er dus voor dat je écht goed studeert of investeer in een theorie cursus wanneer je het lastig vindt om zelfstandig te studeren!

Het onderdeel ‘gevaarherkenning’ bestaat uit 25 vragen die je steeds 3 keuzes geven: remmen, gas loslaten, niets doen. Dat lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet! Daarbovenop krijg je ook slechts 8 seconden bedenktijd per vraag, je moet dus zeer snel tot een besluit komen. Van de 25 vragen moet je er minimaal 13 goed beantwoorden om dit onderdeel succesvol af te ronden.

Wanneer kies je voor remmen en wanneer voor gas loslaten? Voor de optie remmen kies je wanneer je je snelheid flink moet verminderen om een gevaarlijke situatie of aanrijding te voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer er vlak voor je auto een voetbal de weg op rolt en je 30 kilometer per uur rijdt. Ook bij slechte weersomstandigheden en grote snelheidsverschillen tussen weggebruikers is remmen vaak het juiste antwoord. Je kiest voor het loslaten van je gas wanneer er zich iets verderop een situatie voordoet die extra aandacht vraagt, bijvoorbeeld een tegenligger op een relatief smalle tweerichtingsweg.

Is er niets aan de hand? Durf dan ook voor ‘niets doen’ te kiezen, ook dit is soms gewoon het juiste antwoord! Let bij deze vragen extra goed op verkeersborden en -tekens, houdt rekening met weersomstandigheden, de wegconditie en natuurlijk de veiligheid van andere weggebruikers en jou als bestuurder.

[/col_inner_1] [/row_inner_1] [/section] [/col_inner] [/row_inner]
snel theorie halen
theorie examen reserveren digid

BTW nr: NL863475905B01

KVK : 85024252